Film „Cierń Boga” – 6 marca, godz. 19:15

Cierń Boga - plakatTym razem w naszym kinie ALEK nowość! Film „Cierń Boga”, który kilkanaście dni temu miał swoją premierę kinową zostanie wyświetlony w  budynku Katolickiego Gimnazjum i Liceum, w niedzielę 6 marca 2016 r. o godzinie 19:15.

Obraz przedstawia ostatnie 3 lata życia Jezusa Chrystusa, ukazując także Jego ludzką naturę. Dzięki temu na ekranie możemy zobaczyć śmiejącego się Jezusa, który dopiero buduje wokół siebie wspólnotę, ale też Chrystusa bardzo cierpiącego i zdecydowanego, który wie, że przyszedł na ziemię aby wykonać wolę Ojca.

Hiszpański reżyser Óscar Parra de Carrizosa w najdrobniejszych szczegółach ukazuje okres życia naszego Zbawiciela. Zwyczaje, naczynia, pomieszczenia wprowadzają nas w atmosferę tamtych dni. „Cierń Boga” to poruszająca opowieść, która sprawia, że stajemy się uczestnikami wydarzeń sprzed dwóch tysięcy lat. Film obejrzany właśnie w tym szczególnym okresie z całą pewnością pozwoli na lepsze przeżycie ostatnich tygodni Wielkiego Postu.

Serdecznie zapraszamy na projekcję.
Ekipa Kina Alek